• Milieu

… duurzaam denken, groen doen …

Milieuvriendelijke bedrijfsvoering
Onze productie vindt milieuvriendelijk plaats, zo drukken we met Bio-inkten en gebruiken we bij het drukken zo weinig mogelijk vluchtige stoffen. De energie die we gebruiken is 100% groen en we hebben op meerdere afdelingen in het bedrijf led-verlichting geïnstalleerd.

Milieuvriendelijk papier
We kiezen voor het behoud van bossen en daarom gebruiken we alleen papier uit goed beheerde bossen voor ons print- en drukwerk. Papier wordt gemaakt van hout: milieuvriendelijk en één van de weinige hernieuwbare grondstoffen. Het is dan ook van belang om goed met onze bossen om te gaan zodat we eeuwig gebruik kunnen blijven maken van hout en papier.

Het gebruik van 100% gerecycled papier heeft onze voorkeur. Bij gerecycled papier wordt bestaand (oud) papier met water vermengd en worden vervuilingen en inkt uit het papier gehaald. Als dat gebeurd is wordt het papier verwerkt tot ‘nieuw’ papier. Het recyclen van papier biedt diverse voordelen zoals het reduceren van het energie- en waterverbruik, een vermindering in het aantal gekapte bomen en een lagere CO2-uitstoot.

CO2-neutraal drukwerk
Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) staat bij veel bedrijven hoog op de agenda. Als één van de eerste grafische ondernemingen in Nederland levert Bejo druk & print CO2-neutraal drukwerk! In de afgelopen jaren hebben we de CO2-uitstoot binnen ons bedrijf sterk verminderd, de resterende CO2-uitstoot neutraliseren wij door de aankoop van emissierechten in een composteringsproject in Zuid-Afrika, meer informatie over dit project kunt u hier bekijken. Deze investering zien wij als een duurzame bijdrage aan een beter leefmilieu.