• RECEPT GINGERBREAD

… smikkelend de feestdagen door …

Lieve familie, vrienden en collega’s,

Omdat de feestdagen (weer) wat anders zullen zijn dan normaal, zouden wij het jammer vinden als jullie je vervelen in deze tijd. Daarom dit recept zodat jullie wat kunnen bakken en daarvan kunnen genieten (met ons delen mag ook). We zouden het leuk vinden om jullie bakskills terug te zien, dus stuur gerust een foto of een filmpje van het eindresultaat via deze link.

Onze eigen poging van het recept

Ingrediënten koekjes (30 stuks)

  • 330 gram bloem
  • 135 gram schenkstroop
  • 125 gram boter
  • 75 gram bruine basterdsuiker
  • 3 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout

Ingrediënten voor de Icing

  • 100 gram poedersuiker
  • 10 gram eiwit

Materialen

  • Spuitzak (boterhamzakje en puntje afknippen)
  • Koekvormpjes (of gebruik de kaart hiervoor)
  • Eventueel kleurstoffen voor de icing

Zo maak je het

  1. Klop de boter met de suiker luchtig en romig
  2. Voeg de stroop en de specerijen en het zout toe en klop dit mee
  3. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit bij het deeg. Kneed het door totdat het één geheel is geworden
  4. Laat het deeg minimaal een half uur rusten in de koelkast
  5. Verwarm de oven voor op 190 graden
  6. Rol het koekjesdeeg uit tot een dikte van ongeveer 3-4 mm. Steek de koekjes uit met een koekvormpje
  7. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster

Zo maak je de icing

  1. Zeef de poedersuiker en meng dit met het eiwit. Is de pasta te dik, voeg dan een klein beetje water toe. Is het te dun, voeg dan extra poedersuiker toe. De pasta moet mooi glanzend zijn.
  2. Voordat je gaat beginnen met decoreren kan je eventueel de icing verdelen over verschillende bakjes om de icing te kleuren met kleurstof.
  3. Voeg vervolgens weer druppels water toe, totdat de icing van je lepel loopt. Als je met een lepel in je icing roert, moeten de roerstrepen na 20 seconden verdwenen zijn, dan is de icing op de juiste dikte.

Ga nu lekker aan de slag met het decoreren van de gingerbread koekjes en geniet van het eindresultaat. Eet smakelijk!

Serveertip: lekker met warme chocolademelk met Kahlúa (18+) en slagroom